Ploegstraat

3075NG, Rotterdam
€ 1520 /mnd (excl)

Omschrijving

LUXE APPARTEMENT VOOR KORT VERBLIJF – VOLLEDIG GERENOVEERD EN GEMEUBILEERD!

Dit loft appartement met één slaapkamer en een studeerkamer heeft alles wat je nodig hebt voor een kort verblijf in Rotterdam. De gloednieuwe keuken en badkamer geven dit pand een verfijnde hotelsfeer. De speeltuinLofts zijn opgedeeld in een woonkamer en keuken, en een slaap- en werkgedeelte, met de mogelijkheid om de woning vanuit twee kanten te betreden – zowel via de binnenplaats als via Ploegstraat.

Gelegen binnen een prachtig monumentaal schoolcomplex in de wijk Vreewijk in Rotterdam, zijn hier 73 nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Waar vanaf 1923 schoolkinderen door de gangen liepen en op het plein speelden, heeft het gebouw vanaf 2023 een nieuwe bestemming gekregen. Moderne woningen met een thuis voor jonge professionals, bewoners van Vreewijk die willen doorstromen en expats.

Historische Achtergrond:
Gebouwd in 1923 was de Hillehof destijds het grootste schoolcomplex van Rotterdam (6000m2). Ontworpen door de architecten Walter Dahlen en Ad van der Steur, droegen zij bij aan verschillende scholen in Rotterdam, waaronder de Bergsingel en de Zeevaartschool. Oorspronkelijk huisvestte het gebouw drie scholen en beschikte het over klaslokalen, een gymzaal, een badhuis, twee personeelswoningen en een overdekte kinderspeeltuin.

Vreewijk staat bekend om zijn unieke stedenbouwkundige en architectonische vormgeving en is een historische tuinstadwijk. Het was een van de eerste tuinstadontwikkelingen in Nederland, ontworpen in het begin van de 20e eeuw. Winkelcentrum Zuidplein, met zijn talloze winkels, ligt om de hoek, en bij dit winkelcentrum stopt de metro die je in 10 minuten naar Rotterdam Centraal Station en het stadscentrum brengt. Dichtbij diverse uitvalswegen (A15 + A16) en meerdere bushaltes (op loopafstand).

Indeling:
De entree van de loft kan worden gemaakt vanuit de binnenplaats grenzend aan Vorkstraat, waar je de woonkamer kunt betreden, of via een kleine binnenplaats grenzend aan Ploegstraat, waardoor je via de keuken de woning kunt betreden. Dit appartement heeft grote raamoppervlakken aan alle zijden. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken. De keuken is uitgerust met moderne apparatuur, zoals combimagnetron en vaatwasser. Een trap leidt naar een entresol waar je aan de ene kant een volledig ingerichte slaapruimte met een tweepersoonsbed hebt, en aan de andere kant een werkruimte met een bureau. De nieuwe en elegante badkamer heeft een inloopdouche, toilet en wastafel met spiegel.

Opmerkingen:

  • De huurprijs is inclusief televisie/internet en gemeentelijke belastingen.
  • De huurprijs is exclusief verwarming, water, elektriciteit
  • Beschikbaar voor een periode van maximaal 6 maanden.
  • Geschikt voor een alleenstaande of stel.
  • Beschikbaar vanaf 15 december 2023.
  • Buiten parkeren is mogelijk op aanvraag en tegen een meerprijs.
Huurprijs:
€ 1520,- /mnd (excl)
Soort woning:
appartement
Slaapkamers:
1
Oppervlakte:
62 m2
Inrichting:
Gemeubileerd
Gas/Water/Licht:
Exclusief
Beschikbaar per:
15/12/2023
Plan een bezichtiging